Pizza och tryffel Så här kombinerar du dem

Di Roberto Ugolini 24 Agosto 2021

Idag ska vi se hur man använder den i den mest älskade italienska rätten: pizza! Tryffeln har en betydande aromatisk styrka, så den måste noggrant kombineras med de andra ingredienserna för att uppnå en gemensam harmoni, men samtidigt har den en mångsidig smak som lämpar sig för beredning av oändliga recept. Den värdefulla vita tryffeln har en avgörande delikat smak som lätt går förlorad om svampen kommer i direkt kontakt med värme eller med för invasiva ingredienser. Därför är det i dess närvaro bättre att föredra mjuka och örtartade toner. Den svarta tryffeln, å andra sidan, lämpar sig för godare kombinationer eftersom den kännetecknas av en seg doft. Det är därför den är perfekt för att smaksätta en pizza som innehåller lagrade ostar med stark lukt, till exempel gorgonzola. För att göra en tryffelpizza kan du använda vår tryffelsås eller vår färska tryffel.

Pizza med sås på svart tryffel

I det första fallet räcker det med att blanda tomatpurén med en sked tryffelsås, bred ut den på pizzabotten och krydda sedan efter önskemål. Degen kan beredas efter personlig smak: mer eller mindre hydratiserad och syrad, glutenfri eller kan köpas färdig.

pizza con salsa tartufata al tartufo nero

Pizza med färsk svart tryffel

Om du däremot har vår färska svarta tryffel tillgänglig och du är redo för ett nytt kulinariskt äventyr med smak av pizza, var uppmärksam på följande procedur:

pizza con tartufo nero fresco

Bred ut massan på en plåt och täck den jämnt med porcini -svamp och rikligt med mozzarella. Grädda den i cirka 15 minuter vid 200/250 ° C, eller tills kanten har nått den grad av färgning du föredrar. Lägg den färska svarta tryffeln ovanpå den heta mozzarellan när den är kokad, dess värme kommer att släppa den exceptionella doften. Allt du behöver göra är att åtfölja din pizza med ett generöst glas fylligt rött vin, skiva den och njut av varm ångkokning.

Related Posts

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *